Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Ortosefodtøj

Ortosefodtøj er specielt designet til dig

Vi designer fodtøj till dig der har behov for en sandal, sko eller støvle, hvor der er plads til din ortose. Der er taget hensyn til at ortosen nemt skal kunne komme i og ud af fodtøjet.

Det betyder for eksempel at pløsen kan åbnes frem til tæerne og at fodtøjet er regulerbart i volumen, så det sidder godt fast på din fod og ortose. Lukningstyper skal være nemme at bruge, og derfor har ortosesko til børn enten velcro eller BOA-lukning.

Din ortose giver den nødvendige stabilitet, din fod har brug for, og derfor er sålen på ortosefodtøj bøjelig i forfoden så gangafviklingen kan blive så naturlig som muligt. 

Det er altid en god idé at prøve fodtøj og ortose samtidigt for at få den bedste vejledning af din behandler i forhold til optimal gang.

Det skal du tænke på ved køb af sko

  • Ortosen giver den nødvendige stabilitet, som din fod har brug for. Vælg sko, som passer i volumen, så ortosen ikke glider i skoen.
  • Indersålen i skoen skal gerne kunne tages ud, så der er plads til din fod og ortose.
  • Skoens pløs skal kunne åbnes frem til tæerne, så den er let at tage på. 
  • Skoen skal være med enten velcro eller snørelukning, så den er regulerbar i volumen og sidder godt fast på din fod og ortose.
  • Sålen skal være bøjelig i forfoden for at muliggøre normal gang.
  • Forskellen i sålens tykkelse mellem hæl og tå skal være mindst 5 mm (hælspring) eller efter vejledning fra din bandagist for at sikre pasformen til din ortose og optimal gang.

Pløsen, hælspring