Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Brugervejledning ortopædisk fodtøj

Denne side supplerer den vejledning, du har fået af Sahvas personale i forbindelse med bestilling og brug af dit fodtøj. Dit ortopædiske fodtøj er individuelt fremstillet til dig, og derfor er det kun dig, der må anvende fodtøjet. Vi håber, at du får glæde af dit nye fodtøj.

Når du starter med at bruge dit fodtøj

For at opnå det bedste resultat, er det vigtigt, at du gradvist går i gang med at bruge dit nye fodtøj. Det skyldes, at dine fødder, ben og ryg skal vænne sig til at blive korrigeret.

Er det første gang, du får håndsyet fodtøj, skal du tage det i brug jævnfør de personlige råd fra din behandler. Du vil typisk opleve, at dit fodtøj i starten føles stift og efterhånden bliver blødere ved brug.

Generelt anbefaler vi, at du tager fodtøjet på i én time den første dag. Hvis der ikke er gener på huden, så tag dit fodtøj på igen i én time senere på dagen. Den næste dag kan du tage dit fodtøj på i to timer og så fremdeles. Dine fødder har brug for cirka 2-3 uger for at vænne sig til det nye fodtøj.

Vær opmærksom på

Du bør løbende tjekke dine fødder for trykmærker, vabler og sår. Har du gener eller trykmærker, bør du ikke bruge dit fodtøj og du skal kontakte Sahva.

Dette er specielt vigtigt, hvis du er diabetiker og har nedsat blodcirkulation og/eller neuropati.

Dit fodtøj bør jævnligt efterses for slitage. Kraftig slitage, forandringer i fodtøjets materialer eller limninger, der har taget skade, kan medføre, at fodtøjet ikke er stabilt og dermed ikke giver korrekt støtte. Hvis det er tilfældet, skal du kontakte Sahva.

Vedligeholdelse

Vi anbefaler, at:

  • dit fodtøj imprægneres inden brug.
  • du altid anvender skohorn.
  • dit fodtøj løbende vedligeholdes med skocreme, læderfedt eller imprægnering.
  • du rengør dit fodtøj med en fugtig klud eller børste.
  • du kun bruger plejemiddel, der er anbefalet til dit fodtøj.
  • du tager de tilhørende indlæg ud og rengør dem særskilt.
  • du tørrer dit våde fodtøj ved normal stuetemperatur.
  • våde indlæg tages ud og tørres separat.

Børn

Børnefødder vokser oftest i ryk, og dine børns ortopædiske fodtøj bør jævnligt undersøges for korrekt pasform. Ved tvivlsspørgsmål kan du altid kontakte Sahva.

Fodtøj på bevilling

Når du har brug for nyt fodtøj, skal du selv søge om en bevilling hos din kommune. Sahva hjælper dig gerne med at udfylde papirerne, hvis du har brug for det. Kommunen afgør, om du er berettiget til at få betalt dit fodtøj (jævnfør serviceloven § 112).

Garanti og reklamation

Dit fodtøj er dækket af Sahvas garanti, som omfatter defekter, der skyldes materialeeller fabrikationsfejl. Garantien dækker ikke defekter, der skyldes forkert brug eller pleje.

Dit fodtøj er et ortopædisk individuelt fremstillet hjælpemiddel, som ikke tages retur, men som vi gerne reparerer inden for de første tre måneder efter udlevering.