Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Rejsestrømper til hævede ben og fødder

Venosan rejsestøttestrømper

Kom sikkert af sted på ferien med Sahvas rejsestrømper fra VENOSAN®. Når du rejser, sidder du ofte stille i lang tid, hvilket gør benene stive og ufleksible. Rejsestrømpens tryk omkring vrist og læg er med til at forbedre cirkulationen og reducere hævelser i ben og fødder.

Behovet for støttestrømper er større end de fleste tror. Hvad enten du rejser med fly, er gravid, går og står meget på arbejdet, ofte sidder stille i lang tid eller er meget aktiv i din fritid, kan støttestrømper hjælpe med at forebygge gener og skader. VENOSAN® er blandt de bedst kendte støttestrømper af læger over hele verden og kan som det eneste sted i Danmark nu forhandles hos Sahva.

Støttestrømper til både mænd og kvinder
Støttestrømper findes i flere forskellige varianter til både mænd og kvinder, unge og gamle. Du behøver altså ikke være syg for at få glæde af et par støttestrømper. Så er det kompressionsstrømper, der er tale om.

Den nemmeste måde at skelne mellem støttestrømper og kompressionsstrømper er, at støttestrømper er til raske ben og skal forebygge skader og gener, kompressionsstrømper er til syge ben, som kræver behandling. Kompressionstrømper er lægeordinerede, og fås derfor kun i specialforretninger. Sahva forhandler begge typer strømper i vores klinikker og webshop. 

Men hvis du sommetider har trætte og tunge ben, vågner med kramper i læggen om natten, eller ofte har hævede ankler, så kan det være fordi, at blodet i dine ben ikke løber hurtigt nok tilbage til hjertet. Støttestrømpens tryk omkring vrist og læg er med til at forbedre cirkulationen og reducere hævelser i ben og fødder og dannelsen af åreknuder.

Åreknuder opstår, hvis veneblodtrykket i benenes blodårer bliver så højt, at blodkarret giver efter og udvides, og rammer 15-30 procent af den voksne befolkning, lidt hyppigere kvinder, og forværres under graviditet. Gravide udvikler ofte åreknuder, da den ændrede hormonbalance medfører mere eftergiveligt bindevæv, og livmoderens tryk på bækkenvenerne vanskeliggør blodets passage gennem venerne.

Forskellige typer af støttestrømper:

Støttestrømper til forebyggelse
Støttestrømper bruges blandt andet til forebyggelse af blodpropper og åreknuder hos mænd, kvinder og gravide. Men støttestrømper er også med til at reducere stive og hævede ben og fødder på grund af længerevarende stående og gående arbejde eller omvendt stillesiddende arbejde. Støttestrømper kan også gøre en forskel eksempelvis efter en løbetur for at undgå ømme og trætte ben om aftenen. De fremmer også restitution efter træningen.

Støttestrømper findes også i mere elegante udgaver og i tyndere materiale, så de ligner almindelige nylonstrømper. De kan derfor være oplagte for kvinder at bruge i et par høje hæle for at undgå alt for ømme lægge og fødder.

Rejsestrømper
Rejsestrømper bruges til at forhindre hævelser og uro i benene ved længere bil -eller flyrejser og stående arbejde. Strømperne går også under navnet ”flystrømper”. Rejsestrømperne kan også bruges som støttestrømper i hverdagen.

Løbestrømper
Løbestrømper strammer musklerne let, så blodcirkulationen øges, og affaldsstoffer som mælkesyre forlader kroppen hurtigere. Det skulle give bedre udholdenhed og hurtigere restitution efter løb. Det skulle også kunne forebygge muskelkramper.