Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Om stødabsorberende fodindlæg

Et stødabsorberende indlæg er fremstillet i et materiale, der kan optage de stød fra underlaget, der forplantes op gennem fod, knæ, hofte og ryg, når man står og går. Materialet kan f.eks. være silikone, technogel, polyurethan eller lignende.

Et fodindlæg benyttes altid sammen med egnet fodtøj, og kan altså ikke benyttes alene.

 

Kroppens egne støddæmpere

Hver gang man tager et skridt, udsættes kroppen for belastning. Når hælen sættes i jorden, opstår der et stød, som vil fortsætte op igennem kroppen, hvis ikke det dæmpes. Derfor har kroppen en række indbyggede støddæmpere. Den vigtigste af disse er fodens evne til at falde indad (pronere), når den belastes.

Normalt rammer foden underlaget med ydersiden af hælen først. Herefter vil foden begynde at falde indad (pronere), og belastningen flytter sig fra yderkanten af hælen til indersiden af foden (svangen). Indadbevægelsen (pronationen) gør, at svangen dæmper stødet. Men bliver bevægelsen indad for lille, grundet bevægelsesindskrænkning i anklens og fodens led, reduceres evnen til at støddæmpe, og dermed øges belastningen.  

 

Stødabsorberende trædepuder

Foden er desuden opbygget med støbabsorberende trædepuder ved hæl og forfod fra naturens side. Hvis disse ikke længere er tilstrækkelige af forskellige årsager - som f.eks. nedsunken forfod, udtrådt / affladet hælpude eller hælspore - reduceres evnen ligeledes til at støddæmpe.

Fungerer fodens støddæmpende konstruktioner ikke optimalt, kan det betyde en unødig stor belastning op igennem kroppen; fødder, knæ, hofte, bækken og ryg. Det bliver sammenlagt til en meget stor mængde negativ belastning for hele kroppen, og fører i mange tilfælde til skader og smerter.

 

Fodindlæg med stødabsorbering er godt for kroppen - også i tilfælde af gigt

Man kan i disse tilfælde med stor fordel benytte støbabsorberende indlæg, der afhjælper den reducerede støddæmpning og reducerer lokale smerter under høj belastning. Stødabsorberende indlæg kan desuden bruges, hvis du har slidgigt i et vægtbærende led. Indlæggene kan mindske belastningen af leddet med op til 40% (ifølge sundhed.dk).

Fodanalyse og vurdering

Gratis fodanalyse hos Sahva

Ring og bestil tid til en gratis fodanalyse hos Sahva, og find ud af om fodindlæg kan gøre noget godt for dig.