Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Jeg glemte helt, at jeg manglede et ben

Sahvas Løbeskole for benamputerede blev startskuddet til at genoptage et aktivt liv for Claus Henrik Svendsen, der blev amputeret for blot fire måneder siden. 
 
I weekenden 29. september til 1. oktober blev Sahvas årlige Løbeskole for benamputerede afholdt. Her stod 35 deltagere klar til at kaste sig ud i en række forskellige aktiviteter med deres benproteser – én af dem var Claus Henrik Svendsen, der var med for første gang. 
 
Han var for 30 år siden involveret i et trafikuheld, der resulterede i syv brud på det højre ben. Efter mange år med operationer og komplikationer blev benet amputeret Sankt Hans dag 2017. Claus har ikke kunne løbe i mange år på grund af sit dårlige ben, og når han cyklede, var det med smerter og hjemmelavede pedaler. 
 
Der åbnede sig en helt ny verden
Sahvas Løbeskole er en weekend, hvor deltagerne får mulighed for at afprøve en række forskellige aktiviteter som eksempelvis rulleski, badminton, løb, cykling og svømning. På sidelinjen står fysioterapeuter, bandagister og forskellige instruktører – heriblandt verdensmesteren Daniel Wagner – klar til at hjælpe, justere og vejlede. Formålet er at lære deltagerne at bruge deres benproteser bedst muligt.  
 
På Løbeskolen introduceres deltagerne også for forskellige protesefødder og løsninger, der kan hjælpe dem til et liv i bevægelse. Under de forskellige aktiviteter har deltagerne mulighed for at afprøve de forskellige protesetyper og blive klogere på deres egen fysiske formåen samt behov.  
Under løbetræningen prøvede Claus en sportsprotese af kulfiber, og det gjorde en afgørende forskel for ham. ”Der åbnede sig en helt ny verden for mig. Jeg løb to skridt med den protese, og så spurtede jeg bare fire runder inde i hallen. Jeg tænkte, hold da op. Nu kunne jeg løbe, og det har jeg ikke kunne i mange år på grund af mit dårlige ben,” fortæller Claus.     
 
Der er ingen begrænsninger
Claus fik bl.a. løbet, cyklet, spillet badminton og bordtennis i løbet af weekenden, og han er ikke i tvivl om, hvad Sahvas Løbeskole har givet ham: ”Da jeg kørte derfra søndag, var jeg helt høj. Jeg havde mødt en masse ligestillede, og jeg havde prøvet en masse fysiske aktiviteter, som jo godt kunne lade sig gøre med en benprotese. Da jeg spillede bordtennis med en af de andre deltagere, glemte jeg helt, at jeg manglede et ben. Mit fokus var fuldstændig flyttet væk fra det faktum,” fortæller Claus. Han har allerede planer om at melde sig til Løbeskolen igen næste år, for nu har han et klart mål, han vil opnå. ”Jeg er blevet bekræftet i, at der ikke er nogle begrænsninger, så nu er målet at komme ud at windsurfe, som jeg gjorde i gamle dage,” afslutter Claus.

Claus Henrik Svendsen på cykel med benprotese