Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Benamputerede Torben: Husk at passe godt på dit raske ben

Torben fik i foråret 2016 amputeret sit ene ben som følge af diabetes. Efterfølgende har han fået hjælp af Sahvas fagfolk til at passe godt på sit raske ben – og det har givet ham en forbedret livskvalitet.

Der er mange udfordringer forbundet med at få amputeret et ben. Det ved Torben, der fik sit venstre underben amputeret for to år siden. Amputationen skete som følge af en vabel under foden, der senere gik koldbrand i. Efter fire operationer havde Torben udsigt til et liv i kørestol, men takket være ihærdig genoptræning kom han på benene igen ved hjælp af en benprotese. 
 
Her stoppede Torbens udfordringer dog ikke. Livet med en benprotese sled mærkbart på det raske ben, og han blev anbefalet at få et indlæg af fysioterapeuten på sit genoptræningssted. Torben kontaktede derfor Sahva, hvor han fik specialdesignet et indlæg til den raske fod af Sahvas indlægskonsulent, Arthur.
 
”Indlægget gjorde en betydelig forskel med det samme. Jeg kunne mærke det op gennem hele ryggen, der ligesom blev rettet op, fordi jeg fik noget forhøjelse under foden. Og vigtigst af alt – jeg fik nemmere ved at gå og bevæge mig uden at få ondt i min ryg og hofte”, fortæller Torben. 
 
Torben er sukkersygepatient og lider af neuropati, som er en lidelse i nerverne. Også her gjorde indlægget en forskel. ”Min fod føltes altid kold før, og pludselig fik jeg en varm fod igen. Det var virkelig dejligt. Samtidig fik jeg en mindre sovende fornemmelse i foden”, som Torben beskriver det. 
 
I dag er Torben tilknyttet Sahvas bandagist, Alfonso, som har udformet hans nuværende protese. Han er nu oplyst om, hvor vigtigt det er, at han passer godt på sit raske ben. Torben er gennem sit forløb i Sahva blandt andet blevet gjort opmærksom på, hvor vigtigt det er, at han bevæger sin ankel, så den ikke bliver stiv, at han har nedsunket forfod, hvorfor han bør gå med indlæg, og at han skal have nogle gode sko, som passer til indlæg. Summen af den information har, som Torben selv beskriver det, forbedret hans livskvalitet. 

Benamputeret Torben passer på sit raske ben