Tal med det øvrige sundhedspersonale

Udover en kirurg vil der også altid være sygeplejepersonale og en anæstesilæge til stede ved din operation. De kan give dig svar på spørgsmål som:

  • Hvor lang tid vil jeg være i opvågningsrummet?
  • Hvornår må mine pårørende komme på besøg?
  • Hvilken type bedøvelse vil blive brugt under operationen? Hvilke foranstaltninger vil der blive truffet for at reducere reaktioner på bedøvelsen?
  • Hvis der er sting, hvornår bliver de i så fald fjernet?

En amputation vil medføre ændringer i dit liv, og det kan være hårdt, derfor kan det være en rigtig god idé at snakke med en psykolog eller anden fagperson om dine tanker og bekymringer. Sundhedspersonalet kan vejlede dig omkring mulighederne for psykologisk rådgivning, som vil kunne hjælpe dig med få nye perspektiver på de udfordringer, du står med og vil komme til at stå med efter operationen.

Derudover findes der patientforeninger der tilbyder støtte og et netværk. Du har mulighed for at tale med en kontaktperson fra patientforeningen, der selv har været gennem et lignende forløb. Sundhedspersonalet kan hjælpe dig med kontakt til patientforeningerne.

Vi vil gerne hjælpe med at gøre overgangen så let som mulig. Du er til enhver tid velkommen til at kontakte Sahva, forud for en ampution, hvis du har spørgsmål vedrørende benproteser. Det gælder både hvis du ønsker at tale med en af vores bandagister, blive sat i kontakt med en protesebruger eller har andre spørgsmål.