Hvorfor skal jeg have et testhylster først?

Protesehylstret er det vigtigste på protesen. Hylstret skal bidrage til en maksimal kraftoverførsel mellem din benstump og protesen – og samtidig kunne klare vægtbelastninger ved både gang, løb, og tunge løft. Hylstre produceres i dag i forskellige materialer; polyester, nylon (3D-print, glas­fiber, kulfiber, og nogle er kombineret med silikone eller thermo plast. Inden hylsteret kan tages i brug, skal du have lavet et et test­hylster.

Testhylster Sahva

Fordelen ved et testhylster

Hos Sahva bruger vi tid på at lave et godt testhylster, som giver dig færre gener, når det endelige hylster skal tages i brug. Alle mennesker er unikke, også når det gælder anato­mien omkring bækkenet og knoglestrukturen. Derfor er det nødvendigt for os at starte med et testhylster, hvorfra vi kan tilpasse hylstret specifikt til dig. Vores vigtigste opgave er at give dig de bedste forudsætninger for et liv i bevægelse.

Din bandagist kan nemt tilpasse pasformen ved at varme på hylstret – og herefter forme på hylstret så det passer til din benstump. Når du får dit protesehylster, vil stumpen svinde yderligere i volumen grundet større kompression. Denne reduktion kan vi kompensere for i testhylstret. Det endelige hylster kan derfor sandsynligvis holde i en længere periode – i forhold til hvis man støbte hylstret direkte på din benstump. Det er en klar fordel for dig i hele genoptræ­ningsforløbet.
 
Et testhylster laves i et knapt så holdbart materiale, ex thermo plast, da det kun skal bruges i en kort periode inden det endelige hylster tages i brug. 

En tidlig genoptræning er vigtig

Som Danmarks største bandagistvirksomhed med mange dygtige protesespecialister. Vi tilbyder dig, som de eneste i branchen, en 360° service. Vores dedikerede rehabiliteringsafdeling støtter op omkring dig som amputeret med et holistisk syn i forhold til tidlig mobilitet og genoptræning. Hvis din situation kræver en særlig indsats, vil du blive sat i kontakt med teamet. Rehabiliteringsteamet kan også bookes til 1:1 konsultationer. Skriv til rehabilitering@sahva.dk hvis du ønsker at høre mere om konsultationsmulighederne.

Rehabilitering Sahva

Bestil tid hos en behandler