Et nyt hylster - er for mig – lige så spændende som at skulle vælge design på en ny taske

Sådan udtrykker protesebruger Dorthe Bolther dét, når hun beskriver, hvordan hun forholder sig til udseendet på sin protese. Dorthe Bolther har helt fra start, vidst at hun gerne vil have en protese, der passer til hende – og her mener hun ikke bare i pasform. Den skal være feminin og i hendes stil. Hendes første protese var udsmykket med blonder og har inspireret mange andre kvindelige protesebruger til det samme.

Til en af Sahvas temadage for protesebrugere, mødte hun designstuderende Frederikke Ryhl. Sammen fandt de hurtigt ud af, at det kunne være spændende at gå sammen og udveksle ideer til Dorthes næste protese.


Dorthe havde set sig varm på udtrykket på en smuk tekop med blomster og Frederikke har lavet et design til Dorthes protese ud fra den. I tæt samarbejde med Dorthes bandagist - Toke Seir Novak, er der kommet denne smukke benprotese ud af det.

 

Det er ikke alle, der som Dorthe, er heldige at rende ind i en designer, der kan male ens protese i hånden, men der er mange flere muligheder, end man måske tror.

Har du særlige ønsker til din protese, så tag en snak med din bandagist om dine muligheder.