Myoelektriske- og bioniske hånd/armproteser

Elektroniske hånd/armproteser er noget af det nyeste inden for hånd/armproteser og består af intelligent og funktionel teknologi. Det kræver både øvelse, træning og koncentration at lære at bruge en elektrisk hånd- og armprotese. Det er vigtigt for os, at vi finder frem til den bedst mulige løsning for dig. Derfor vægter vi samtalen omkring din protese lige så højt som den individuelle måltagning til protesen.

Om elektroniske arm/håndproteser
En elektronisk arm/håndprotese har funktioner som åbne/lukke og bøj/stræk. Den styres af brugeren ved hjælp af muskelspændinger og elektroder. Nogle myoelektriske håndproteser har en drejefunktion af hånd og albueled. Ved at indstille elektrodernes følsomhed kan protesehåndens funktion optimeres. Denne type proteser kan have et lamineret hylster (evt. med silikone).

Der findes mange forskellige typer af armproteser. Hvilken protese, der passer dig, er afhængig af din alder samt dit individuelle behov.

Myoelektrisk protese

Denne protese er en elektronisk protese, som består af intelligent og funktionel teknologi. Protesen styres ved hjælp af myoelektriske signaler fra musklerne i din armstump. Når en muskel spændes, sendes der et lille elektrisk signal i musklen. Signalet opfanges af en elektrode indstøbt i protesen, som bruger det til at styre protesehånden.