Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hjælp til apopleksi & hjælpemidler

Hvad er apopleksi?
Alle kan blive ramt af apopleksi eller slagtilfælde – ung som gammel. Apopleksi er en pludselig opstået neurologisk skade, der sker på grund af nedsat blodforsyning til hjernen. Enten i form af en blødning eller en blodprop i hjernen.

Et slagtilfælde kommer uventet og betyder, at du fra det ene øjeblik til det andet kan blive alvorligt syg og handicappet.
Det er forskelligt, hvilke komplikationer du pådrager dig efter en blødning eller blodprop i hjernen. Derfor er det helt afhængigt af skadens omfang, om du bliver rask igen eller må leve med følgerne af apopleksi. Det er således individuelt, hvordan du kommer til at gå og bevæge dig.

Store ændringer i din hverdag
Apopleksi giver ofte lammelser i den ene side af kroppen (hemiplegi). Det bliver således svært at kontrollere musklerne, og dermed styre sine bevægelser. Du kan også miste evnen til at kommunikere klart (afasi), ligesom din personlighed kan ændre sig.

Mange spørgsmål
Efter en apopleksiskade melder der sig naturligt en lang række spørgsmål. Både for den, der er ramt og de pårørende.

Bliver jeg rask? Kommer jeg til at gå igen? Hvilke behandlingsmuligheder har jeg? Hvem betaler? Kan jeg gøre noget for, at det ikke sker igen?

Få hjælp hos Sahva
Sahva har en lang række hjælpemidler, der kan lette hverdagen og øge livskvaliteten efter apopleksi. Med denne brochure besvarer vi nogle af spørgsmålene og giver dig et indblik i nogle af de hjælpemidler, der kan hjælpe dig.

Der findes flere hjælpemidler, som kan hjælpe dig. Både som led i genoptræningen og som permanente løsninger til både arme og ben.

Ældre par i skoven

Hjælpemidler til dine ben

En benskinne (ortose) kan i mange tilfælde give dig støtte og hjælp i hverdagen i tilfælde af, at du har mistet kontrollen over muskler og bevægelser i benet.

Har du dropfod?
En følge af apopleksi er ofte en hængende fod (dropfod). Det kan betyde, at du har svært ved at gå uden at snuble eller falde.

En dropfodsskinne kan hjælpe dig med at løfte foden, og på den måde gøre det lettere for dig at gå.

Mand til genoptræning

Funktionelt Elektronisk Stimulationssystem (FES)
Nogle mennesker med dropfod kan have glæde af et FES-system, Funktionelt Elektronisk Stimulations-system. Systemet stimulerer og genopretter kommunikationen mellem muskler og hjerne via to små elektroder, som sættes fast på huden på benet. De placeres over den nerve, der aktiverer de muskler, som løfter foden.

Således kan et FES-system forbedre gangfunktionen betydeligt hos mange mennesker. Der findes forskellige typer af FES-systemer som f.eks. Walkaide, EvoMove og Bioness.

FES systemer fra Sahva

Hjælpemidler til dine arme, hænder og skuldre

En skinne (ortose) kan rette leddet op, holde fingrene adskilt eller øge funktionen i den arm, du har mistet kontrollen over. En skinne har også til formål at mindske smerterne og forbedre din armfunktion.

Hjælpemidler behøver ikke at være kedelige
Ortoser kan enten være fabriksfremstillet eller individuelt fremstillet til dig. Det afhænger af det behov, hjælpemidlet skal opfylde. Der findes mange muligheder for variationer af et hjælpemiddel. Langt hen ad vejen kan du selv være med til at vælge, hvordan de skal se ud. Sahvas bandagister vil give dig optimal vejledning og finde frem til det hjælpemiddel, der passer til dit behov.

Håndortoser

Bevilling af hjælpemidler
Hvis du har behov for et hjælpemiddel, kan du ansøge din kommune om bevilling til dette. Er hjælpemidlet en del af et behandlingsforløb, vil det ofte være hospitalet, der sørger for at skaffe hjælpemidlet.

Frit valg af leverandør
Du kan frit vælge din leverandør af hjælpemidler, uanset hvem der bliver henvist til på bevillingen. Ved skift af leverandør kan der forekomme en (mindre) egenbetaling.

Hvordan kan vi hjælpe dig?
Sahva er en moderne virksomhed, med mere end 150 års erfaring, som består af fagligt dygtige specialister i kroppens bevægelighed. Vi hjælper dig, som har behov for et hjælpemiddel i din hverdag, til at opretholde et liv i bevægelse. 

Nemt at finde os
Sahva har klinikker over hele landet. Kontakt os og få en tid et sted i nærheden af dig. Vi står klar til at hjælpe.

Bestil tid hos en behandler
Kontakt Sahva efter et slagtilfælde

Kontakt Sahva efter et slagtilfælde

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 og book en tid Lad os hjælpe