Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Håndsyet fodtøj til følsomme fødder

Velkommen til Sahvas specialister

Hos Sahva har vi branchens dygtigste team af specialister, der står klar til at hjælpe dig. Med stor erfaring og den nyeste scanningsteknologi analyserer vi din fod og gangfunktion professionelt og vurderer, hvordan du kan blive bedre gående. Og med solidt håndværk og Nordens mest avancerede produktionsmetode designer og fremstiller vi håndsyede sko og specialtilpassede indlæg, der passer som fod i hose til netop dig. Resultatet er bevægelsesfrihed og velvære,- sko der passer, støtter perfekt og giver dig en markant bedre bevægelsesfrihed. Med Sahvas fodtøj bliver du godt gående.

Stil krav
Når det handler om din livskvalitet og sundhed, skal du ikke gå på kompromis. Hos Sahva sætter vi en ære i altid at levere god service og professionel vejledning, og at vores fodtøj fungerer efter hensigten. Vores behandlere arbejder ud fra en bred faglig viden som favner det kliniske, det håndværksmæssige og det æstetiske. Vi lytter til dig og sætter os grundigt ind i dine behov og ønsker om funktion og design. Så stil gerne krav til os. Store krav. Vi er parate til at indfri dine forventninger.

Fra fodaftryk til håndsyede sko
Denne side giver dig indblik i processen, - lige fra dit første møde med behandleren til du modtager det færdige produkt. Lad dig også inspirere af de mange muligheder du har for valg af design og farver til dit nye fodtøj.

Mette Minke, produktchef og Uffe Bruun, chefskomagermester

Fire kvinder går en tur

Oplev en unik følelse af perfekt pasform

Formet & fremstillet til dine fødder

Portrætbillede af Lene Madsen

"Jeg får lavet håndsyet fodtøj hos Sahva, da jeg har slidgigt, nedsunken forfod og har Sjögrens syndrom. Det betyder alt for mig, at få håndsyet fodtøj. Det er hele mit eksistensgrundlag, Til daglig står jeg i en butik og er aktiv med mange gåture. Uden mine

håndsyede sko ville jeg ikke kunne arbejde eller have en velfungerende hverdag.

Der er heldigvis sket meget i udviklingen af håndsyet fodtøj. Designet og kvaliteten er blevet bedre og jeg bliver inddraget i processen hvor jeg får kompetent råd og vejledning."

Lene Madsen, butiksansat

Kunde hos Sahva siden 2001, København

 

Portrætbillede af Robert Madsen”Det vigtigste for mig som ortopædisk skomager er, at lave fodtøj der fungerer. Jeg ser dagligt hvor meget velfungerende fodtøj betyder for vores kunder, der på den ene eller anden måde har problemer med deres fødder. Livskvalitet, arbejdsdygtighed og selvstændighed i hverdagen afhænger for dem af fodtøj, der gør dem mobile.”

Robert Madsen, skomagermester

Ansat hos Sahva siden 1988, Sønderborg

 

 

Hjælp os med at opfylde dine ønsker

Du kan med fordel gøre dig tanker omkring hvilken type fodtøj du har brug for, og hvordan det skal se ud, før din første aftale på klinikken. Har du behov for en støvle eller en sandal? Foretrækker du ruskind, nubuck eller glat læder? Hvilken farve skal fodtøjet være? 

Ved på forhånd at overveje disse spørgsmål, kan du forberede dig på dit møde med skomageren. Skomageren vil da med udgangspunkt i dine ønsker og behov vejlede omkring valg af model.

Mand der går tur og et par håndsyede sko

Unikt fodtøj

Til unikke fødder

Hos Sahva har vi en lang historie inden for håndsyet fodtøj. Vi har derfor en stor viden og mange ressourcer som kommer dig til gode. Kombinationen af kliniske kompetencer og håndværksmæssige færdigheder sikrer, at vi fremstiller håndsyet fodtøj, der er lige så unikt som dine fødder.

Skomageren har til opgave at designe en æstetisk og faglig helhedsløsning på baggrund af dine behov og præferencer. Dette gøres typisk i løbet af 3 konsultationer.

1. Måltagning

  • Kundesamtale inkl. fod -og behovsanalyse
  • Valg af sko, model, skindtype og farve
  • Scanning af fod eller gipsning til efterfølgende scanning

2. Plastprøve

  • Plastprøve - test af sko på kunde
  • Eventuel tilpasning af læst

3. udlevering 

  • Afprøvning af sko
  • Justering om nødvendigt
  • Information om pleje og brug

1. Måltagning

Læg trygt dine fødder i vores hænder

Skomageren foretager en klinisk undersøgelse af en kvindes fod

Når du træder ind ad døren hos Sahva vil en af vores dygtige skomagere tage imod dig. Skomageren foretager en nøje klinisk undersøgelse af dine fødder hvor form, bevægelighed, gangafvikling og eventuelle sår og fejlstillinger vil blive analyseret. Denne helhedsvurdering ligger til grund for skomagerens videre vejledning i forløbet.

Flot design møder faglig forsvarlighed
Valg af model, skind, sål og lukning træffes i fællesskab ud fra en dialog imellem dig og din skomager. Jo mere afklaret du er omkring dine ønsker og behov, desto bedre grundlag har skomageren for at skabe et produkt, der lever op til dine forventninger. Sahva skomageren præsenterer dig for et sortiment passende til dit behov.

Moderne teknologi giver fodtøj der passer
Hos Sahva bruger vi 3D scanninger; enten direkte af dine fødder eller på baggrund af en gipsafstøbning. Det giver et nøjagtigt billede og dermed sikkerhed for en pasform, der er optimal til netop dig.

Ud fra scanningerne fremstilles skolæster, der er unikke modeller af dine fødder. Dit håndsyede fodtøj fremstilles på baggrund af disse læster, så pasformen bliver optimal for dine fødder.

Skomageren har nu samlet al den information omkring dig og dine fødder, der skal til for at udforme læsterne. Du vil blive indkaldt til en prøve af en gennemsigtig plastsko = plastprøve, formet over de unikke læster.

2. Plastprøve

Passer plastprøve, passer fodtøj

Fra måltagning til prøve går der almindeligvis 4-5 uger. I løbet af denne tid bliver læst og plastprøve fremstillet.
Når du kaldes ind til prøve skal plastprøverne vurderes på dine fødder. Skomageren kan igennem plastprøven se hvordan det undgås at fodtøjet trykker, eller hvor der er for meget plads. Plastprøverne skal afprøves i såvel siddende som stående stilling, da kroppens vægtbelastning kan give anledning til forandringer i fødderne.

På baggrund af denne prøve foretages rettelser og justeringer af dine læster, som dit håndsyede fodtøj efterfølgende opbygges over.

3D scanninger; enten direkte af dine fødder eller på baggrund af en gipsafstøbning

3D scanninger; enten direkte af dine fødder eller på baggrund af en gipsafstøbning. Det giver et nøjagtigt billede og dermed sikkerhed for en pasform, der er optimal til netop dig.

”Sahva sikrer, at stilfuld mode går hånd i hånd med individuel udformning.”

3. Udlevering

Det færdige fodtøj

Fra prøve til udlevering går der almindeligvis 5-6 uger. I løbet af denne tid fremstilles dit håndsyede fodtøj over dine unikke læster efter skomagerens nøje anvisninger.
Du får besked så snart dit håndsyede fodtøj er klart, hvor du indkaldes til udlevering. 

Ved udleveringen vil skomageren kontrollere den endelige pasform og du får dit håndsyede fodtøj med hjem, hvor efter du gradvist kan begynde at bruge fodtøjet i dagligdagen.

Skomageren besvarer de spørgsmål du måtte have og informerer dig omkring, hvordan du bedst tager dit fodtøj i brug, samt pleje og vedligeholdelse af dit håndsyede fodtøj.

Håndsyede sorte sko

Godt gående og stående med

Håndsyet fodtøj

De følgende sider går i dybden med begreber inden for håndsyet fodtøj. Læs videre for at lære hvordan vi skaber en håndsyet løsning til dig og dine fødder.

Gænge

Bedre gangfunktion og øget mobilitet

Gængefunktion sikrer, at fodens afrulning sker med reduceret belastning af forfoden. Den kontrollerede afvikling gør, at foden belastes mindre og mobiliteten øges.

Gænge er særlig egnet, hvis du har stivopererede led i foden eller er plaget af ledsmerter i foden som ved gigt.

Hælkappe

Støtte og beskyttelse til fødder og ankler

En stabil hælkappe er essentiel i at fastholde foden i dens optimale stilling således, at funktionaliteten udnyttes uden at skabe fejlstillinger i led eller overbelastning af strukturer. Hælkappens funktion er, at støtte og beskytte fod og ankel samt hindre at unødig slitage forplanter sig i bevægeapparatet.

Hælkappen er af særlig betydning når din fod falder sammen i en fejlstilling, hvilket eksempelvis kan være tilfældet ved hypermobilitet.

Illustration af en håndsyet sko

Det er skomagerens fornemste opgave at sikre dine fødder optimal støtte, korrektion og plads samtidig med, at skoene fremtræder flotte.

Forhøjelse

Mindre slitage på din krop

Det kræver ekstra energi og udsætter kroppen for uhensigtsmæssig slidtage, når man går på ulige lange ben. Ved at placere forhøjelsen indvendigt i fodtøjet, skabes en elegant og diskret løsning som afhjælper den anatomiske problematik, og samtidig er faglig optimal.

Forhøjelse er nødvendig hvis du har ulige benlængder, eksempelvis som følge af hofteprotese eller lårbensbrud.

Polstring og plads

Forebyggelse af sår og beskyttelse af dine fødder

Hvis der er fejlstillinger i dine fødder, kan de give anledning til uhensigtsmæssige tryk og/eller gnidninger inde i skoen under gang. I sådanne tilfælde vil skomageren polstre disse områder eller skabe ekstra plads inde i skoene. Dette sikrer komfort og forebygger dannelsen af sår. Udsatte områder kan typisk være tæer, hæle, vrist med videre.

Polstring og plads kan være særlig relevant for dig som har diabetes, nedsat følelse i foden eller ved leddeformiteter.

Individuel opbygning af læster

Flot design og perfekt pasform

Dine fødder har ikke har samme længde, bredde eller form. For at sikre rette pasform vil skomageren derfor definere hver fods specifikke mål i de unikke læster. Dette betyder, at leddeformiteter som eksempelvis knyster og hammertæer, kan få den krævede plads, men også kamufleres i det endelige design af fodtøjet.

Dette er af særlig vigtighed ved cavus eller charcot fødder, og ved hammertæer eller knyster.

På glade og sunde fødder

Hele dagen

Håndsyede grå sko

Alle følsomme fødder har ret til

Professionel støtte

Individuelt fremstillede indlæg
En vigtig faktor i det håndsyede fodtøj er de individuelt fremstillede fodindlæg, der har til formål at korrigere, understøtte og aflaste foden. Ud fra sit høje faglige niveau og mangeårige erfaring bestemmer skomageren materialehårdhed, pelotteplacering og svangløftshøjde, så dine fødder får den optimale støtte og komfort.

Gennem indlæggene finjusteres det håndsyede fodtøj med henblik på at skabe de optimale rammer. Indlæggene tilpasses som det sidste i dit håndsyede fodtøj.

Illustration af fodindlæg

Pelotte

Reduktion af smerte og øget komfort

En pelotte er en dråbeformet eller tværgående forhøjelse i indlægget der kan hjælpe til at korrigere fejlstillinger i tæernes grundled. Smerter og fejlbelastning af fodens strukturer kan opstå hvis forfoden er faldet sammen. Med en pelotte støttes forfoden i en anatomisk korrekt position samtidig med at knoglehovederne aflastes. Det er skomagerens vurdering om netop du har brug for pelotter.

Pelotter gør sig særligt gældende ved nedsunken forfod.

Svangløft

Korrekt fodstilling der forbedrer din mobilitet

Svangløftet karakteriseres ved en øget højde i indlæggets svangområde. Herved støttes strukturerne i mellemfoden. Hvis muskulaturen og ligamenterne i foden ikke formår at holde svangen i en anatomisk korrekt stilling, bliver mange af mellemfodens små knogler kilet fast. Dette kan give anledning til smerter og yderligere fejlstillinger i resten af foden, og nedsætte fodens mobilitet. Et svangløft i indlægget kan hjælpe med at kompensere for den manglende muskulkraft eller ligamenters manglende styrke, ved at korrigere fejlstillingen.

Et svangløft er særligt påkrævet hvis fodens svang har tendens til at vælte, når du står eller går.

Materialehårdhed

Den rigtige støtte på rette sted

Skomageren vælger materialehårdhed på baggrund af fodens problematikker og den vægt som fødderne skal bære. Jo mere støtte fodens knoglestrukturer behøver, desto hårdere skal indlægsmaterialet oftest være. Jo større behov der er for aflastning og komfort, desto blødere er materialet dog stadig i forhold til den aktuelle kropsvægt. Skomageren gør brug af sin store faglige indsigt og designer et indlæg der støtter og aflaster din fod på de rette steder.

Ofte er der behov for en kombination af støtte og aflastning.

Bliv godt gående

Med individuelt fremstillede indlæg

Kirsebærtræer langs en sti

Det koster ikke noget at få en snak om dine fødder men det kan meget vel blive en af dine bedste investeringer

Ring til en af Sahvas klinikker og bestil tid til en uforpligtende snak med vores dygtige skomagere eller øvrige fodspecialister. Dine fødder vil elske dig for det.

Vi er specialister i kroppens bevægelighed og med ekspertviden og moderne teknologi behandler, lindrer og forebygger vi de små og store skavanker, en aktiv tilværelse medfører. Og vi er her ene og alene for at hjælpe dig videre - uanset hvem, hvad og hvor du er i livet.