Skip navigation

Sådan gør du dine fødder forårsklar

Du kan selv gøre meget for at undgå både svamp og nedgroede negle på fødderne, som ofte opstår ved manglende fodpleje og dårligt fodtøj.

Negleklipper og neglefil

Klip neglen rigtigt. Sørg for, at du ikke får skarpe kanter tæt ved neglebåndet. Du skal ikke klippe eller file neglen for langt ned. Bliver neglene for spidse i kanten, kan du bruge en lille neglefil, da det er den mest skånsomme.

Fodvask

Har du problemer med fodsvamp, skal du vaske fødderne dagligt og lade dem tørre ordentligt - også mellem tæerne - inden du tager strømper og sko på. Brug altid en neutral sæbe.

Fugtughedscreme til dine fødder

Hvis du har tendens til tørre fødder og hæle, kan du øge fugtigheden med 80 % ved at bruge en dybdevirkende fugtughedscreme efter hver fodvask. Cremen må ikke komme ind mellem tæerne, da det ofte ikke bliver ordentligt tørt og derfor øger risikoen for fodsvamp.

Fodspray

Hvis dine fødder har tendens til at lugte, er en fodspray god til at holde dem friske og lugtfri.

Diabetiske fødder

Har du diabetes er den fugtgivende creme fra Atrac-Tain et vigtigt supplement til din fodpleje. Den hjælper huden med at forblive intakt og forebygger dannelsen af hudlæsioner. Atrac-Tain er den eneste creme, der er udviklet til diabetikeres behov og klinisk testet.

Hvis du følger ovenstående gode råd til pleje af dine fødder og sørger for at gå i sunde sko er der gode chancer for at holde dine fødder glade og raske hele livet. Sunde strømper er også vigtigt for dine fødders sundhed og velvære.

Indkøbskurv