Skip navigation

Superaktiv - nu med benprotese

Billede til artikel

Bo Larsen på 34 år har altid haft fuld fart på. Da han i 2004 var ude for en alvorlig ulykke og fik amputeret venstre ben ca. 15 cm. over knæet, måtte han stoppe op og vænne sig til et nyt liv med protese. I dag er han mere aktiv end nogensinde og nyder livet med sin kone, to små døtre, et fysisk krævende fuldtidsarbejde og store atletikpræstationer.                                                                      

”Jeg var jo blandt andet vant til et liv i søværnet med meget action, har været udstationeret i Kosovo og har valgt et fysisk arbejde som håndværker. Jeg var også vant til fuld fart med sport, venner, familie og mange interesser. Når man så vågner op på et hospital og mangler det meste af det ene ben, får man selvfølgelig i første omgang et chok”, siger Bo og tænker tilbage på dagene lige efter ulykken.

Er aktiv igen

"Men man holder jo ikke bare op med at være sig selv, fordi man får et handicap. Med den rette støtte og de rigtige hjælpemidler opfinder man undervejs en ny måde at være sig selv på. Det kan da godt være, der er et par ting, jeg ikke kan i dag, men i det store og hele gør jeg de ting, jeg har lyst til. Så må protesen jo bare holde til det”, fortsætter Bo smilende med tanke på nogle af de ting, han udsætter sine proteser for.

En højteknologisk benprotese

Chefbandagist hos Sahva, Christer Levin, har fulgt Bo fra han fik sin første protese – den protese, han bruger i sit daglige liv: ”Vi har udviklet en protese til Bo, der ved hjælp af en microchip og avancerede materialer kan efterligne mange af et bens bevægelser meget præcist. Det kræver naturligvis noget tid at blive helt fortrolig med, men i Bos tilfælde gik det utrolig hurtigt".

Individuelle benproteser til bestemte formål

"Det er vigtigt, at vi kan lave så gode proteser som muligt for Bo og andre, der har behov for hjælpemidler og som ønsker at fortsætte et aktivt liv også efter en amputation. Desværre kan vi kun producere én protese med offentlig støtte, så når en sportsmand som Bo kommer og ønsker en specialprotese til forskellige atletikdiscipliner, så må vi sammen finde andre finansieringsmåder,” forklarer bandagisten.

Det er vigtigt at udvikle nye proteser

Det er heldigvis lykkedes i Bos tilfælde, og han kommer jævnligt hos Sahva for at videreudvikle sine specialproteser i samarbejde med Christer Levin og hans team af bandagister. Som Christer udtrykker det: ”Det er ’krævende’ kunder som Bo, der giver os mulighed for at udvikle og afprøve nye teknologier, materialer og metoder – og det er alt sammen landvindinger, der kommer Sahvas kommende kunder til gavn".

 

Bookmark and Share

Relateret tekst

Kontakt os og hør mere om dine muligheder:

Se forskellige typer af benproteser


 


Se video om hverdagen med benprotese


 


Bo Larsen

Besøg Bo Larsens egen hjemmeside
(Åbner i nyt vindue)

 

Til toppen