Skip navigation

Sportsdag for benamputerede

Med en smittende entusiasme fik 16 benamputerede mulighed for at prøve kræfter med alt fra balancegang til klatrevæg - og dans a la John Travolta - da Sahva inviterede til sportsdag i DGI-huset i Nordkraft, Aalborg, den sidste weekend i januar 2012.

Stavgang, trampoliner og klatrevæg

Programmet for dagen var spækket med aktivitet. Gangtræning, stavgang, klatring, dans, trampolin. Noget for enhver smag og niveau. Deltagerne var fra 18 – 71 år og en skøn blanding af garvede protesebrugere, der har haft benprotese det meste af livet, til nyamputerede med blot få måneders erfaring.

Kompetente undervisere

Et stærkt team af blandt andet Sahvas egne bandagister, sportsudøvere og fysioterapeuter fra Aalborg Sygehus, sikrede høj kvalitet og udbytte i alle aktiviteter for deltagerne.
Fysioterapeut og rygspecialist, Steffan Wittrup Christensen delte ud af erfaring og øvelser - for selv om man er benamputeret, er det stadig lige så vigtigt også at holde ryggen stærk.

Træn ryggen hver dag

”Det er ikke meget erfaring, jeg har med benamputerede, men jeg ved, hvordan mennesket skal bevæge sig for at slide mindst muligt på kroppen. Du kan vælge at bruge 10 minutter på træning om dagen, eller du kan have ondt i ryggen 24 timer i døgnet”, pointerede Steffen Wittrup Christensen blandt andet.

Løb med særlige proteser

Et sted i hallen, var der mulighed for at skrue et løbeben på sin protese. Det er en særlig let udgave af en protesefod, der mest af alt minder om en kraftig fjeder af kul.

Træning på hjemme-trampolinen

Daniel Wagner Jørgensen, som selv er benamputeret og sportsudøver, instruerede i trampolinspring, og stort set alle tog i løbet af dagen mod tilbuddet om at komme op og hoppe lidt. Trampolinen er god balancetræning, som man passende kan fortsætte derhjemme – hvis man da hører til blandt de heldige, der har trampolin i haven.

Danmarks største klatrevæg

DGI-huset i Nordkraft har Danmarks største indendørs klatrevæg. Sahvas egen klatreinstruktør, Lotte Hartmeyer, sendte dagen igennem flere af deltagerne op ad den 22 meter høje væg.

Særlige benproteser til klatring

For at kunne klatre med et proteseben, skiftes dele af benet ofte ud med nogle særligt tilrettede, og meget kortere, ben, så det bliver lettere at finde fodfæste på den høje væg.

John Travolta afsluttede festen

Eftermiddagens aktiviteter blev sluttet af med en god gang ”Travolta”–dans, med hjælp fra House of Dance i Aalborg. At danse kan være meget grænseoverskridende; ikke mindst når man har en protese - for hvordan skal man så gøre?

Gav den gas med 'Grease'

Uden dog at tage en masse specielle hensyn, blev der givet instruktioner og vist, hvordan kroppen finder rytmen, og til tonerne fra ”Grease” lykkedes det at nå frem til en ganske hæderlig serie – til glæde for både dansere og tilskuere. En super afslutning på en super sportsdag!

Relateret tekst

Kontakt os og hør mere om dine muligheder:


 

  • Mere information om benproteser:

 


 

 


 

 


 

Til toppen