Skip navigation

Respekt for kvindebrystet, tak!

Reklamer, musikvideoer, film og andre medier viser meget gerne kvindebryster. Først og fremmest fordi de sælger og skaber blikfang. Der er mange meninger om selve princippet i at bruge kvindekroppen til den slags, men det er en kendsgerning, at det giver os alle et billede af det perfekte kvindebryst, som om det var det mest almindelige.

Et sundt bryst er et smukt bryst

Vi ser hele tiden bryster, der er velformede, lige store, løftede og som helt afgjort strutter af ungdommelig fylde og sundhed. Men langt fra alle kvinder har sådanne bryster. Kvindebryster er lige så forskellige som de kvinder, de sidder på. Det vigtigste er, om de er sunde hele livet. For et sundt bryst er et smukt bryst. Uanset hvad medierne fortæller os!

Fokus på det naturlige bryst

Det må være på tide at fokusere på det naturlige bryst, og på de ting kvinder selv bør være opmærksomme på. Brystet skal jo holde hele livet – gennem amninger, sport, valg af undertøj samt et generelt aktivt liv.

Brystets anatomi

Kort fortalt består brystet af fedtvæv, kirtelvæv, mælkegange, bindevæv, blodkar og nerver. Brystet har i alt cirka 15-20 mælkekirtler med hver sin mælkegang, der alle samles frem mod brystvorten. Fra naturens side er brystets hovedfunktion mælkeproduktionen under amning.

Brystet ændrer sig med alderen

Størrelsen af brystet afhænger mere af fedtvævsmængden end mængden af kirtelvæv. Hos den unge kvinde vil andelen af fedtvæv være mindre end hos en ældre, der har været gravid, ammet og måske ændret vægt. Derfor er den unge kvindes bryst også ofte mere fast. Træning af brystmuskulaturen og en korrekt holdning kan hjælpe til at løfte brystet en smule.

Gode råd om den rette bh

En god bh er vigtig, men mange kvinder synes, det er svært at finde en bh der passer. I Sahvas butikker hjælper vi gerne med at finde den rigtige bh til dig – hvad enten den skal bruges til hverdag, fest, sport eller under graviditet og amning.

Relateret tekst

Kontakt os og hør mere om dine muligheder:
 

Til toppen