Skip navigation

Peter Rosenmeier: Jeg vil vinde!

Bordtennisspiller Peter Rosenmeier er forsvarende paralympisk mester og verdensmester. Derfor er der store forventninger til hans præstation ved De Paralympiske Lege (PL) i London 2012, som går i gang onsdag den 29. august. Målet er da også at vinde, på trods af han ikke har haft den samme mængde tid til at træne sig i form, som han havde til PL for 4 år siden. 

”Da jeg trænede mig op til PL for 4 år siden, var jeg studerende og single og kunne bruge al min tid på træningen. I dag har jeg arbejde, en kone og en datter på 3 år, som også skal prioriteres, og det er en udfordring,” siger Peter Rosenmeier, der netop nu er i London og er klar til PL, som begynder onsdag den 29. august, selv om han får kamp til stregen.

”Jeg er klar over, jeg er én af favoritterne. Men det bliver svært, da jeg er oppe imod professionelle bordtennisspillere, som ikke laver andet end at spille bordtennis,” siger han og pointerer samtidig, at det ikke skal være en undskyldning, men noget, han har skullet forholde sig til.

Derfor har Peter Rosenmeier fokuseret meget på kvaliteten i sin træning op til PL, da han ikke har kunnet komme op på samme mængde træning som sine modspillere, der kan leve af at spille bordtennis.

”Det har for eksempel været vigtigt, at jeg har forberedt mig grundigt inden træning for at udnytte tiden bedst muligt,” siger han og fortsætter:

Også planlægning en har været afgørende. Som bordtennisspiller er det svært at træne alene. Det kræver altid en modspiller. Det vil sige, at det ikke kun har været op til mig, hvilken tid på døgnet, jeg ville træne”.

Han lægger dog ikke skjul på, at det bliver en kæmpe skuffelse, hvis han taber.

”Målet er at vinde. Det kan ikke diskuteres! Så er der jo forskellige måder at tabe på. Møder jeg for eksempel én, som er bedre end mig, så er det jo bare sådan, det er. Men der er ingen tvivl om, at det bliver en kæmpe skuffelse for mig og andre, som har satset på mig,” siger han bestemt.

På trods af Peter Rosenmeier har trænet 2 til 4 timer hver dag ved siden af sit fuldtidsarbejde, har han haft fuld opbakning hjemmefra.

”Det har altid været en fælles beslutning. Men efter PL holder jeg 14 dages ferie sammen med familien,” fastslår han.

Protesen betyder alt!
Peter Rosenmeier har medfødte arm- og bendefekter og bruger benprotese. Han har dog altid spillet bordtennis siden han var meget lille, hvor han stod nede i sine forældres kælder. Som 10-årig begyndte han at spille i klub og kom på landsholdet i 2001.

”Benprotesen betyder alt for mig! Den er en basal del af mig og afgørende for, at jeg kan spille bordtennis på højt plan,” siger han og fortsætter:

”Det har altid været en udfordring at få lavet en benprotese til mig, da jeg har meget af mit ben intakt. Men for ca. 7 år siden fandt jeg ud af, at Sahva var mere nyskabende, og de udviklede en mere holdbar protese til mit ben,” siger Peter Rosenmeier, der har været kunde hos Sahva lige siden. 


Se videoen med Peter Rosenmeier, produceret af TryghedsGruppen. 

Peter Rosenmeiers råd...
til andre handicappede, som gerne vil begynde at dyrke sport:

”Kast dig ud i det! Mange er bange for at gå ned i en klub, som ikke er en handicap-klub. Men det har ingen betydning. Jeg har kun positive oplevelser med det. Folk synes kun, det er spændende.”

 

 
 

Bookmark and Share

 

Relateret tekst

Andre PL-atleter:

Læs om svømmer
Lasse Andersen


Læs om
Daniel W. Jørgensen

Til toppen