Skip navigation

Lymfødemstrømper

Når der er dårlig blodcirkulation i ben, arme eller andre steder, er der risiko for både blodpropper og lymfødemer.

Definition af lymfødem

Lymfødem er en kronisk lidelse, der opstår, fordi funktionen i lymfesystemet er nedsat. Lymfødem viser sig som en vedvarende hævelse af især arme og/eller ben, men kan også være andre steder på kroppen; for eksempel omkring brystet i forbindelse med brystoperation. 

Årsagen til at mange brystopererede får lymfødem er stråleskader, eller hvis der, i forbindelse med operation, er fjernet lymfeknuder under armen.

Behandling med lymfødemstrømper

Når et lymfødem skal behandles, er det vigtigt, at der anvendes bandage og lymfødemstrømper. Strømpen lægger et kraftigt tryk mod lymfødemet udefra, og dermed mindskes produktionen af lymfevæske, samtidig med at væsken hjælpes tilbage i de små vener. Strømperne fås til ben, arme og andre funktioner.

Læs mere om kompression til ben, hænder og arme her.

Lymfødem er ikke farligt

Når lymfødemet behandles, er der gode muligheder for at kontrollere og begrænse det, så det generer mindst muligt. Det er dog ikke farligt. Behandling og lindring består først og fremmest af bandagering med støttebind hos en specialudannet lymfeterapeut og derefter en konstant brug af lymfødemstrømpe. Der opnås størst effekt ved også at bruge lymfødemstrømpen om natten.

Læs mere om anvendelse af kompressions-bh her.

Bestil tid til en gratis konsultation hos vores specialuddannet personale på 

tlf.: 70110711

Relateret tekst

Kontakt os og hør mere om dine muligheder:

Læs mere om

Til toppen