Skip navigation

Løb langt i uldundertøj

Løbetræning om vinteren på blødt, snedækket underlag kan give unikke oplevelser. Det kræver dog ordentlig påklædning for at sikre, at du forbliver tør og varm.

Den korrekte påklædning på din løbetur skal sikre, at du forbliver tør. Med en våd overflade risikerer du at blive for hurtigt afkølet. Væsken kan både komme fra fugt og regn, men også fra din svedproduktion under løbeturen. Du skal derfor have sveden transporteret væk fra kroppen.

Uldprodukter bliver i stigende grad brugt til træningstøj som undertøj, mellemlag, huer, handsker og løbesokker. Det sker enten i ren form eller som blandingsprodukt med kunstfibre. Merinould er især velegnet, fordi fibrene er markant tyndere og mere elastiske end almindelige uldfibre og kradser ikke.

Hold varmen med uldundertøj

Uldens helt store force er, at den kan holde kroppen tør og varm, selvom den er fugtig. Det er for eksempel oplagt, hvis du sveder meget, eller hvis du ryger ind i en regnbyge, når du løber. Ulden flytter fugten væk fra din krop, og du kan holde varmen.

Uld har samtidig en naturlig evne til at lade fugt trænge igennem og fordampe, så bakterier ikke trives i det tørre miljø. Derfor lugter uldprodukter mindre end syntetiske produkter og kan bruges flere dage i træk.

Hold dine fødder varme og tørre med uldstrømper

I vinterhalvåret kan du samtidig vælge at skifte løbestrømperne ud med strømper, der er lavet af merinould, for at holde fødderne varme i løbeskoene. Den vigtigste regel for vinterbeklædning er dog at undgå bomuld. Bomuld suger væske og bliver tungt og koldt.

Kilde: Aktiv Træning & Marathon Sport

Sahva forhandler kvalitetsundertøj og -strømper til herrer og damer, lavet af 100 % merinould. Læs mere >>

Bookmark and Share

Relateret tekst

Kontakt os her:


Se Sahvas udvalg af Smartwool til herrer og damer >>


Til toppen