Skip navigation

Giv fødderne ro med de rette fodindlæg

De fleste tænker ikke meget over fødderne i det daglige, men står det til fysioterapeut Kim Eriksen fra Sahva i Kolding, er det god fornuft at tage hånd om fødderne, mens de har det allerbedst. Indlæg i skoene kan være første skridt på vejen.

”Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad der sker, hvis man ikke passer ordentlig på sine fødder. Nogle er mere disponerede for tryk, hård huds dannelse og fejlstillinger end andre. Men man gør sig selv en stor tjeneste ved at vælge fornuftigt fodtøj, holde idealvægten og holde fødderne så smidige og mobile som overhovedet mulig,” forklarer han.

Fodtøj med god plads

Fodtøjet kan også ødelægge fødderne. Hvis man går i sko, der klemmer tæerne, eller hvis man har hammertæer og andre skævheder, uden at tage hensyn til det, kan det nemt gå fra slemt til værre.

Fodindlæg som en mulighed

Et par indlæg i skoene, der er formet præcist til fødderne, kan være en simpel måde at gøre noget godt for fødderne.

God erfaring

”Der er naturligvis ingen garanti for, at fødderne ikke udvikler sig yderligere eller får andre skavanker, bare fordi man bruger indlæg, men vi ser gang på gang, at det gør en kæmpe forskel for rigtig mange mennesker,” siger Kim Eriksen.

Fejlstilling af fødder giver smerter i lænden

Han nævner som eksempel knæ- og lændesmerter, der ofte stammer fra en fejlstilling i foden, og som i de fleste tilfælde viser sig stort set at forsvinde, når personen får indlæg i skoene. Når man ændrer på en fejlstilling i foden, ændrer man hele kropsstillingen.

Indlæg i skoen virker

Hos Sahva kan man få lavet enhver form for indlæg. Det er forskelligt, hvilke indlæg der bedst opfylder behovet for den enkelte, og derfor er det også forskelligt, hvilken fremstillingsmetode man vælger.

Gips eller aftryk

Nogle indlæg bliver lavet efter en gipsafstøbning af foden, andre efter en scanning eller et blåtryk, der afslører hvordan foden er belastet, når man bevæger sig, og ud fra disse resultater, kan man så finde frem til det rette indlæg.

Simpel løsning med stor effekt

Et par fodindlæg er under alle omstændigheder en simpel løsning med stor effekt, og mange gange lige det, der skal til, for at give fødderne ro, mens de har allermest travlt.

Relateret tekst

Kontakt os for mere info om fodindlæg:

Se et udvalg af individuelle fodindlæg


 

Andre artikler om fødder, fodtøj og indlæg


 

Se Sahvas skobrochure
- med både håndsyet fodtøj og standardsko:


Til toppen